16/3 - 17

Idag är jag två år självskadefri!!!!!

Två hela år sedan jag senast tog upp ett rakblad, två år sedan jag gjorde slut med ny ärrvävnad och blodiga lakan. Två år av en konstant kamp men också så jävla mycket styrka. Jag är inte helt fri från impulser men ju mer tiden går desto längre bort känns alternativet. Jag vill aldrig hamna där igen. Jag pratade med psykologen om det igår, hur rädd jag är för att falla tillbaka i helvetesträsket. Men det finns faktiskt ingenting som talar för att jag skulle hamna där igen, för viljan är så himla mycket starkare. 

Så ett fuck you till överläkaren på psyk som kallade mig för en kroniker som aldrig skulle bli fri, ett fuck you till psykogerna som hävdade att återfall var ett faktum snarare än en risk. Ett fuck you till alla som inte trodde att jag skulle klara det på egen hand - för det gjorde jag. Så fort jag slog mig fri från vårdens helvetesbojor fick jag en ny slags styrka där jag ville bevisa för mig själv att jag kan klara det på egen hand. Och det gjorde jag. Två år senare och jag är så jävla stolt över mig själv. Ett fuck you till alla som stirrar på min kropp, till alla som skrattar, till mamma som aldrig agerade utan snarare skällde. Ett fuck you till alla er. Jag är fri till slut. 

Elva år fast i rakbladens makt, två år fri. 


Nutid |
#1 - - Maria:

Att ta sig ur ett sådant beteende som du haft i så många år tycker jag otroligt strongt gjort. Vad bra att du är stolt över dig själv, det ska du vara och hoppas att du känner att ditt inre växer. Har du klarat detta så kan du klara av mycket här i livet!

Svar: Tack för en fin kommentar! Känns väldigt stärkande att veta att jag klarat av det här, och kunnat motbevisa alla som inte trodde på mig, inklusive mig själv. Känner mig väldigt stolt!
rakryggade.blogg.se

#2 - - Veronika:

Starkt jobbat. Tummen upp!

Svar: Tack!!
rakryggade.blogg.se

Upp