13/7 - 16

Jag vaknade upp med precis lika mycket ångest idag som de senaste dagarna. Det släpper inte, inte ens lättar lite. Dagens arbetspass gjorde det inte bättre direkt. Jag fick sitta ner först efter 5,5 timme på benen springandes i korridorerna mellan rummen blandat med tunga förflyttningar och allt som ska göras på morgonen. Det gjorde iallafall att dagens 9-timmarspass gick relativt snabbt, men nu är jag helt utmattad både fysiskt och psykiskt. Det är inte ett arbete att rekommendera om en har en hög ångestnivå. 

Det värsta var dock när två gubbar över kaffet kollade på mig och sa "det är trevligt med söta unga flickor här" samtidigt som den ena tog mig på rumpan. Jag blev så jävla paff. Även i de fall jag är fysiskt övelägsen så har mannen alltid övertaget. Hur ska en som vikarie hantera något sådant? Det är ett övergrepp mot mig, min kropp och integritet. Du får inte röra mig utan mitt samtycke. Punkt. Jag blev först chockad och ledsen men nu är jag bara arg. Arg över hur normaliserat det är att ta på "söta småflickor". Över att en har tur om en inte blir tafsad på när en är på krogen. Och att människor inte hanterar det som vad det faktiskt är: ett övergrepp. Arg över att polisen tycker att det är en lämplig lösning att göra armband med texten "tafsa inte" för att stoppa det sexuella våldet på festivaler. Snacka om att trivialisera och bagatellisera det våld som så många utsätts för varje dag. Jag tvivlar på att de vet hur det är att leva under konstant rädsla och skräck och hur en inte ens kan ha ett sommarjobb som icke-man utan att bli utsatt, 

Jag vet inte vad jag ska göra. Kan inte min kropp få vara under min makt någon gång? När får jag bestämma själv vems händer som vidrör mig? 
Nutid |
#1 - - glominteattandas:

"Tafsa inte" armbanden var ju ett jävla skämt. Bland många mer eller mindre korrekta beskrivningar av övergreppet valde de "tafsa"?!

Det låter väldigt tufft att jobba samtidigt som en massa saker pågår i ditt liv utanför jobbet. När jag sommarjobbar brukar jag dela upp det i små mål. Tre dagar kvar till ledigt osv osv.

<3 <3

Svar: Verkligen!! Blir så himla förbannad över det ordvalet och att det är sättet de väljer att bemöta våldet med. Ett jävla fiasko.
Det är väldigt påfrestande. Sen håller sig inte kaoset borta från jobbet heller tydligen då gubbarna tar sig friheter även där. Jag har också delmål och räknar ut hur många pass jag har kvar osv. Har till och med laddat ner en nedräkningsapp. Kramar <3
rakryggade.blogg.se

Upp