16/6 - 16

Idag var jag på ännu en utbildning för sommarjobbet. Som vanligt är mitt bristande lokalsine ett problem när utbildningen är 40 minuter bort med buss. Jag kände hur paniken steg i takt med värdelöshetskänslorna när jag insåg att jag kanske skulle missa den här utbildningen också medan jag förbrilt gick runt bland massa industrilokaler. Jag hittade till slut, bara två minuter sen, och paniken la sig. Utbildningen handlade om ergonomi och förflyttningar inom äldreomsorgen. Dvs en jävla massa kroppskontakt. Paniken steg igen och det blev inte bättre när jag parades ihop med en två meter lång snubbe som säkert vägde dubbelt så mycket som mig. Ett sånt fysiskt övertag får mig livrädd. Enda mannen i rummet och han parades ihop med mig. Helvete. Förflyttningar innebär massa händer på rygg, axlar, lår, höfter och rumpa. Oväntad beröring får det att kännas som att huden bränner på just det stället i flera timmar. Som att händerna lämnar brännmärken efter sig. Det räcker med en vänlig hand på min axel för att det ska svartna framför ögonen. 

Men det gick förvånansvärt bra. En måste ju kommunicera med brukaren hela tiden och tala om vad en gör, så jag visste hela tiden vart snubben jag parades ihop med skulle lägga sina händer. Jag hann mentalt förbereda mig på några sekunden och kroppen chockades inte på samma sätt som den brukar. Utbildningen gick bra och var väldigt lärorik och jag känner mig lite tryggare med att börja arbeta snart. Jag hoppas bara att psyket pallar stressen och pressen. Inte direkt något jag kan garantera. Idag var jag liksom totalt utmattad efter en fyra timmar lång utbildning och var tvungen att sova tre timmar när jag kom hem. Jag är nervös. 
Nutid |
#1 - - Maria:

Bra gjort av dig att klara utbildningen. Ge dig en klapp på axeln ist för att tänka på varför du blev så slut efter "bara" fyra timmar. (hum nåt jag själv är expert på att göra, så då är det lätt att råda andra, eller hur det nu är) :)

Svar: Tack! Ska försöka peppa mig själv på det sättet istället, men det är verkligen svårt. Det är så lätt att falla ner i ångest och oro direkt.
rakryggade.blogg.se

Upp