7/6 - 16

Jag skulle på min första utbildning inför sommarjobbet idag. Jag var där en halvtimme för tidigt för att vara säker på att jag hittade rätt. Jag fick skjuts och var övertygad om att jag var på rätt plats. Efter 45 minuter var allting fortfarande låst och inte en människa syntes till. Jag trotsade min telefonskräck och ringde upp den ansvariga men fick inget svar. Det var bara att vända och åka hem. Inser när jag läser igenom mejlet igen när jag är hemma att jag blev körd till fel adress. Känner mig sämst i världen som missade utbilningen, även om den bara var två timmar, och är övertygad om att dom kommer tro att jag är lat och oengagerad. Bra första intryck...

Sen frågar jag mig själv om jag verkligen kommer klara av att jobba? Om jag inte ens klarar av att ta mig till en utbildning, hur ska jag klara av 8 timmar per dag? Sist jag hade press på mig låg jag och grät i flera timmar för att jag inte klarade av sådant som jag tidigare klarat. Det resulterade i två månaders sjukskrivning. Jag vet att jag är sjuk, och just nu är det värre än det brukar. Hur ska jag klara av fem veckors intensivjobb? Det kommer gå åt helvete.
Nutid |
#1 - - glominteattandas:

Jobbdilemmat som uppstår till sommaren efter att ha varit sjukskriven från studier har jag stått inför så många gånger. Paniken man får när man helt plötsligt måste bli frisk, oavsett om man är det eller ej.

Men! Du vet väl att kan fortsätta vara sjukskriven under sommaren men få pengar från socialtjänsten istället? Det blir ett relativt lågt belopp men antagligen inte mindre (eller mycket mindre) än CSN. För mig har det aldrig varit ett alternativ då jag inte officiellt bor i min lägga, så kunde inte få ersättning hör min svindyra hyra. Men går det inte så måste du inte tvinga dig till en friskhet du inte riktigt kommit till ännu! Fast om du går på ett vikariat kan du ju alltid sjukskriva dig från det om det skulle krisa totalt, även om jag vet att det är ens värsta mardröm.

Jag håller alla tummar för dig anyways <3

Svar: Bra tips! Vill ju kunna vara fungerande och hoppas verkligen att det funkar, därför vill jag ändå försöka. Men har fortsatt sjukskrivning i bakhuvudet ifall det inte skulle gå. Även om det är så jävla pissigt att behöva sjunka ännu lägre bara för att en försöker skaffa en inkomst. Hur ska du göra i sommar?
Tror på dig stenhårt <3
rakryggade.blogg.se

#2 - - glominteattandas:

Mitt vik går ut 31/8 och efter det ska jag plugga. Så det känns inte som att det spelar någon roll längre om jag kommer tillbaka eller inte. Kan lika gärna fokusera på att ställa in mina meds och komma i form till hösten. Men jag får se! Är mer stressad över att vara frisk till hösten!

Svar: Känner igen den stressen, och det gör en ju inte friskare snabbare direkt. Är ju egentligen tusen gånger viktigare med ens hälsa, det borde alltid prioriteras först även om samhället tyvärr inte riktigt ser ut så. Tror på dig <3
rakryggade.blogg.se

Upp