TW. självskadande

En av de värsta sakerna med att må såhär fruktansvärt dåligt konstant är att jag inte vet hur jag ska hantera det förutom genom att självskada på olika sätt. Jag har inte skurit mig på två år och fyra månader men impulserna är så starka att jag är livrädd för att falla tillbaka. Jag har helt tappat aptiten och ser ingen mening med att äta och därför blir maten det jag har störst kontroll över just nu, allt annat är bortom logik. Det handlar inte om någon besatthet av att gå ner i vikt utan snarare om att jag måste ha kontroll över någonting när allt annat är okontrollerbart. Jag kan inte styra över ångesten eller trolla bort depressionen så då behöver jag något konkret att kontrollera. Det har alltid skett genom någon form av smärta. Antingen genom överdriven träning, svält, rakblad eller alkohol. Jag vill inte ta till några av dessa medel för jag vet vilken fruktansvärt spiral det sätter mig i - men jag vet ingenting annat. Vad ska jag göra? Jag behöver något som bedövar, om än bara för en stund. 

Står på Ica och ska köpa cigg och vet att rakbladen finns på samma ställe. Försöker att koppla på logiken, vet egentligen att det inte är värt det, men den där pausen känns så jävla lockande. Jag behöver en paus från det här intensiva och det vet jag att självskadandet kan ge mig. Enbart kortsiktigt, men just nu känns det bättre än ingen paus alls. 

Det gör mig så jävla rädd att vara tillbaka här. Jag vill bara hålla för öronen, blunda och låtsas som att jag är någon annanstans. Vill inte det här, inte igen. 

Vågar inte berätta för någon. Rädd för att de ska se på mig sådär igen, att allt kommer ändras. 

Upp