20/5 - 19

Minns du hur vi skrattade åt att jag blivit bra på att vara brottsoffer eftersom jag numera samlar bevis vart jag än går? Jag minns att jag nervöst skrattade bort polisens fråga om jag ville ha kontakt med brottsofferjouren. Hantera trauman med humor säger vi skrattandes och jag drar ännu ett tveksamt skämt på min egna bekostnad.

”Något ska en väl ha av sina trauman” skämtar jag neurotiskt och tänker på hur allt jag lärt mig i livet ändå inte skyddar mig mot fler brott. Att bli brottsoffer ännu en gång och uppgivet slå numret till polisen. Spärra allt. Radera alla spår. Börja om. Igen.

Det var inget våldtäktsförsök den här gången eller någon som blandade ut mitt vinglas med en okänd substans, men det kröp ändå in under huden, gjorde mig på helspänn och lämnade mig med ännu fler försvarsmekanismer och undvikande. Men du, du kan få min identitet jag vill ändå inte ha den. Varsågod.

Banken har tre nivåer: oaktsamhet, särskild oaktsamhet eller särskilt klandevärt beteende. De ska alltså avgöra tillsammans med polisen i vilken grad jag får skylla mig själv. Hur jag borde ha skyddat mig från det här. Men de berättar aldrig hur en ska undvika människor som försörjer sig på bedrägerier och vars strategier är under konstant utveckling. 

Svindleri
Bedrägeri
Svineri

Upp